Hirdetés

Már a hétköznapi felhasználók gépeit és a konkurens platformokat is megvédi a Microsoft Defender



|

Saját eszközeink biztonságáról és családtagjainkéról is gondoskodik a Microsoft Defender, egy feltétellel.

Hirdetés

Eddig csupán a vállalati ügyfelek vehették igénybe a Microsoft online és helyi fenyegetések ellen is teljes körű védelmet nyújtó biztonsági szolgáltatását, a Windows Defenderrel semmi esetre sem összekeverendő Microsoft Defendert. Míg az előbbi voltaképp a Windows 10 és a Windows 11 időközben Windows biztonságra átnevezett ingyenes védvonala, addig az utóbbi egy komplexebb, fizetős megoldás, aminek előnyeit már az egyéni felhasználók is élvezhetik egy frissen rájuk szabott változatnak hála. Igaz, kizárólag Microsoft 365-előfizetéssel.

Ez azt jelenti, hogy havonta 2499 vagy 3599 forintot kell fizetünk érte (az utóbbi a családi verzió), de az összeg fejében még kapunk 1 TB tárhelyet a OneDrive-ban, korlátlan hosszúságú videóhívásokat bonyolíthatunk le a Teamsben, hirdetésmentesen levelezhetünk az Outlookban, és végül, de nem utolsósorban a Microsoft Office csomagjához is teljes hozzáférést kapunk.

Hirdetés

A felhasználói igényeket helyesen felmérő redmondiak nemcsak az asztali gépeket és a laptopokat kívánják megóvni a kártevőktől, adathalász weboldalaktól és minden mástól, amivel a kiberbűnözők próbálkoznak, hanem a mobilokat és a tableteket is, ezért Androidon, iOS-en és macOS-en is bevethető a Microsoft Defender app, amely egyetlen felületen kezeli a család minden okoseszközének védelmét, továbbá tippeket ad a felhasználóknak és valósidejű biztonsági riasztásokkal figyelmeztet a lehetséges veszélyekre.

Fontos tudni, hogy a Microsoft a Microsoft Defender használatát még csak véletlenül sem a Windows biztonság helyett ajánlja, hanem azzal párhuzamosan, hogy a két megoldás kiegészítse egymást. Továbbá a Microsoft Defender app funkciói platformonként eltérnek: Androidon és macOS-en a kártevők elleni védelemből is kiveszi a részét, iOS-en viszont csupán webes védelmet lát el. Ugyanakkor együttműködik más fejlesztők vírusvédelmi szoftvereivel is.

A szolgáltatás több eszközön is biztonsági figyelmeztetésekkel és tippekkel hívja fel a felhasználók figyelmét a lehetséges problémákra. Az új app lényegében azok számára lesz hasznos, akik egyetlen felületen szeretnék találni a saját és családjuk eszközeinek védelmére szolgáló fejlesztéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.