Hirdetés

Már a humort is képes értelmezni a Google mesterséges intelligenciája



|

Jelentős előrelépést dokumentáltak a Pathways Language Model, vagyis a PaLM kutatói.

Hirdetés

Az Alphabet, a Google anyavállalata komoly erőforrásokat fordít a mesterséges intelligánciához kapcsolódó fejlesztésekre. Az egyik ilyen kiemelkedő projekt a Pathways Language Model, a PaLM, amely a cég legjelentősebb, legtöbb paraméterrel operáló modellje.

A Google legutóbbi konferenciáján a PaLM képviselői bemutatták a mesterséges intelligencia egyik legújabb előrelépését, miszerint a gép már képes arra, hogy a humort, illetve annak logikáját értelmezze.

Hirdetés

A több mint 540 milliárd paraméterrel fejlesztett PaLM mesterséges intelligencia számára két, viszonylag egyszerű humoros történetet tápláltak be, a rendszer pedig sikeresen tudta azokat értelmezni, és képes volt elmagyarázni a humor mögött rejlő logikát.

Amellett, hogy már lehet viccelődni a PaLM-mal, hatalmas kutatási áttörés ez, ugyanis a mesterséges intelligencia így egy lépéssel közelebb került a nyelvi jelek azonosításához, a különböző komplexebb kérdések értelmezéséhez és megválaszolásához. Ez segítheti a jövőben az emberek és a gépek közötti kommunikációt, amely jelenleg leginkább előre meghatározott sémák alapján történik.

A PaLM már képes kódot generálni szöveg alapján, matematikai feladványokat megoldani, és viccet is magyarázni. A Google AI hivatalos blogján a kutatócsoport tagjai természetesen részletesebb magyarázatot is megosztottak, illetve lehetőget biztosítanak a PaLM működésének mélyebb értelmezéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.