Hirdetés

Már a középkategóriában is dübörög a mesterséges intelligencia



|

A Helio P60-as chip a középkategóriás okostelefonokba is elhozza a mesterséges intelligenciára építő funkciókat.

Hirdetés

Bemutatkozott a MediaTek legújabb lapkája, amely egy 8-magos processzort rejt magában. A gyártó szerint ez a chip 25 százalékkal hatékonyabb és 70 százalékkal nagyobb teljesítményre képes az elődhöz mérten. Eközben a mesterséges intelligenciára építő funkciókat, a gépi tanulást és a gépi látást egyaránt támogatja, kezeli. 

Hirdetés

A Helio P60-ra építő okostelefonok már az idei második negyedévben a piacra kerülnek. A 12 nm-es chip négy darab ARM Cortex-A73 processzormagot és négy Cortex-A53-as magot kombinál egy ARM Mali-G72 MPR grafikus vezérlővel. 

A támogatott memória maximum 8 GB LPDDR4-es, 1800 MHz-es lehet, a tárhely eMMC 5.1 vagy UFS 2.1. A kamerákat 32 megapixelig (vagy 16+20) kezeli a chip, a kijelzőket 2400 x 1080 pixelig. 

A NeuroPilot AI technológia kompatibilis a TensorFlow TF Lite, a Caffe és a Caffe2 platformokkal is. Társprocesszor nincs, a hardveralapú AI-feldolgozást a CPU, a GPU és a mobilos APU segítik. Természetesen a teljesítmény messze elmarad majd az aktuális Qualcomm, Samsung és Huawei csúcslapkáknál látottaktól, de azért a MediaTek valós idejű AI-élményeket ígér, kiterjesztett valósággal, felturbózott fotózással és valód idejű videós előnézetekkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.