Hirdetés

Már a licencelt zenéket használó videókkal is pénzt kereshetünk a Facebookon



|

A bevétel megoszlik az alkotó, a zenei jogok birtokosa és a Meta között.

Hirdetés

A TikTok sikerét megirigylő Meta nem csinál titkot belőle, hogy a szárnyai alá tartozó Facebookon és Instagramon is nagyobb szerepet szán a videóknak, s velük együtt az azokat előállító alkotóknak is, akik számára szeretné minél vonzóbbá tenni a saját közösségi oldalait.

Az ennek érdekében hozott intézkedések sorát gyarapítja, hogy immáron a jogvédett zenéket tartalmazó videókkal is lehet pénzt keresni a Facebookon, amire eddig egyáltalán nem volt mód.

Hirdetés

A Meta hivatalos bejelentése szerint a "Music Revenue Sharing" (kb. zenei bevételmegosztás) a legalább 60 másodperc hosszúságú, licencelt zenei betétet tartalmazó videókban alkalmazható. Az ezekkel szerzett hirdetési bevételek 20%-a kerül az alkotókhoz, a többin a Meta és a betétdal jogtulajdonosa osztozik. A támogatott zenék könyvtára a Facebook alkotói felületén, a Creator Studióban böngészhető, a Fájlok kezelése> Hanggyűjtemény menüben.

A videó feltöltése után a Creator Studio értesítést küld arról, hogy az anyagban foglalt dal alkalmas-e bevételszerzésre. A közzététel során pedig újabb értesítés erősíti meg, hogy a videó megosztja a bevételeket. Az alkotók ezután nyomon követhetik a jövedelem várható alakulását.

Az első körben csak az Egyesült Államokban lejátszott reklámok után járnak a kifizetések, a Meta viszont azt ígéri, hogy a jövőben több országra is kiterjeszti a lehetőséget, valamint kibővíti a Facebook zenei gyűjteményét is. A bevételszerzés fontos feltétele, hogy az érintett videóknak érdemi vizuális tartalommal is bírniuk kell, a véletlenszerű háttérrel feltöltött zenés anyagokkal tehát nem lehet pénzt keresni.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.