Hirdetés

Már a megállított videók alatt is reklámokkal fog terrorizálni a YouTube



|

Valóságos hirdetési offenzívát indít az üzemeltető Google, jönnek az átugorhatatlan 30 másodperces reklámok is.

Hirdetés

A YouTube a jelek szerint továbbra sem adja fel, hogy mindenkit addig szekáljon a reklámokkal, amíg az összes ellenálló befizet a hirdetésmentességet kínáló YouTube Premiumra. Ennek jegyében a platform nemrég egy új megoldással kezdett kísérletezni, amely megnehezíti a reklámblokkolók használatát, most pedig az ezeket egyébként sem támogató okostévés alkalmazás felhasználóit próbálja a pénztárhoz kergetni.

A Google tulajdonában álló videómegosztó ugyanis két új hirdetési formátumot is bejelentett a YouTube Broadcast előadás keretében, amelyek kifejezetten a TV-s közönséget veszik célba.

Hirdetés

Az egyik lépés a videók közben felbukkanó, átugorhatatlan 30 másodperces reklámok bevezetése. Ez elsőre ijesztőbbnek hangozhat a kelleténél, a YouTube ugyanis már eddig is alkalmazott félperces reklámblokkokat, de két különálló, 15 másodperces szpotra bontva. Az új, összefüggő hirdetések az ún. "YouTube Select" tartalmak alatt kerülnek bevetésre, amely kategória a videómegosztó legnézettebb tartalmait takarja.

Ezzel szemben teljesen új trükk a megállított videók alatt beszúrt reklámok megjelenése. Ezek abban az esetben ugranak fel, ha megnyomjuk a Pause-gombot: az éppen nézett tartalom ekkor összezsugorodik, mellette pedig ott fog virítani egy fényképes banner egy QR-kóddal, amelynek segítségével bővebben is tájékozódhatunk a népszerűsített termékről vagy szolgáltatásról.

A YouTube bejelentéséből nem derült ki, hogy vajon miért akarnánk reklámokat olvasgatni, amikor a jóval szórakoztatóbb videót is éppen megállítjuk, az új hirdetést viszont legalább bármikor el lehet tüntetni, ha folytatjuk a lejátszást, vagy ha rányomunk a banner alatt elhelyezett "Dismiss" gombra.

A szolgáltatás vezérigazgatója, Neal Mohan emellett a videómegosztó esetében is beharangozta a manapság mindent letaroló mesterséges intelligencia eljövetelét. A vezető szerint az MI-képességek teljesen átformálják a videókészítés módját, így például egyetlen mozdulattal lehetővé teszik majd, hogy megváltoztassuk az adott anyag hátterét, vagy a szereplők hajszínét. Mohan emellett a hirdetőknek is belengette, hogy a mesterséges intelligenciának köszönhetően jóval hatékonyabban juttathatják majd el az ajánlataikat a reménybeli ügyfelekhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.