Hirdetés

Már a régebbi iPhone-ok is értesítenek a koronavírus-helyzetről



|

Megérkezett az iOS 12.5 a régebbi iPhone modellekre, és már ezek is tudnak értesítést küldeni, ha igazoltan fertőzött illető van a közelben.

Hirdetés

Az Apple kiadta a régebbi iPhone készülékekre az iOS 12.5-öt - ez azok számára érdekes, akiknek az eszköze nem támogatja az iOS 14-et. Ilyen okostelefon például az iPhone 6 vagy az iPhone 6 Plus. Immáron viszont ezek is támogatják azt a funkciót, ami értesítést küld, ha igazoltan koronavírussal fertőzött személy van a közelben. 

A rendszer használata önkéntes, és eleve csak akkor működik, ha a helyi egészségügyi hatóságok is támogatják. Erről bővebben az Apple itt tájékoztatja a felhasználókat

Hirdetés

Maga a funkció pedig úgy működik, hogy egyedi Bluetooth-azonosítót kapnak a felhasználók, és aki önkéntesen benyújtja az esetlegesen pozitív tesztjét az appnak, annak a személynek a közelségéről értesíti a többieket a rendszer, Bluetooth-alapon, helyadatok nélkül. 

Az iOS 12.5 telepítése minden régi iPhone-ra ajánlott, mert biztonsági frissítések is vannak a csomagban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.