Hirdetés

Már a Samsung sem zárkózik el a belógó szenzorsávoktól



|

A Samsung eddig tiltakozott a képernyőbe belógó szenzorsávok ellen, most viszont mégis üdvözli az érzékelőszigeteket, ráadásul több eltérő formában.

Hirdetés

A Samsung a fejlesztői konferenciáján nem csak az Infinity Flex kijelzőt és a One UI-t mutatta be, hanem további érdekességekkel is szolgált. Eddig például minden erejével tiltakozott a gyártó a képernyőbe belógó szenzorsávok ellen, most viszont már üdvözli az érzékelőszigeteket. 

Hirdetés

Az összecsukható mobilokba szánt Infinity Flex kijelzőbe ugyan nem lóg be semmilyen szenzorsáv, azonban a bemutató során a Samsung kitért néhány olyan dizájnra, amelyeket jelenleg is fontolgat a jövőbeli okostelefonjaihoz. Négyből háromnál számolhatunk belógó szenzorsávval. 

Ezek neve Infinity-U, Infinity-V és Infinity-O. Nem nehéz kitalálni, hogy az elnevezés a kivágás formájára utal. Az U verzió az Essential Phone mintájára alakulna, a V pedig egy furcsább verzió lenne. A legérdekesebb talán az O változat, ami balra helyezve egy lyukat vág ki a képernyőből. Fontos adalék, hogy a Samsung nem tervez az iPhone-oknál megszokott, széles szenzorsávot használni. 

A Samsung ezzel ugyanazt a stratégiát követné, mint a többiek: az előlapi kamerának hely kell, ha nem akarunk szétcsúsztatható formával és motorizált, felugró kamerákkal bajlódni. A három szenzorsávos dizájn mellett egyébként van egy New Infinity negyedik verzió is, érzékelősziget nélkül. 

Nem kizárt, hogy a Samsung végül teljesen más irányba nyit, és az sem, hogy idővel tényleg a képernyő mögé rejti a szelfikamerát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.