Hirdetés

Már a TikTok dolgozói is beperelnék a Trump-kormányt



|

Az elnöki rendelet miatt akarják a TikTok amerikai dolgozói beperelni az amerikai kormányt, mert úgy néz ki, hogy nem kapnak majd fizetést.

Hirdetés

A TikTok amerikai dolgozói azt tervezik, hogy beperelik az amerikai kormányt azon elnöki rendelet miatt, amely betiltaná a TikTokot Amerikába (hacsak nem kerül amerikai kézbe). Ez ugyanis azt is kimondja, hogy a munkáltató számára illegális tevékenység a dolgozói kifizetése, a ByteDance számára ugyanis tilos lesz bármilyen amerikai tranzakció végrehajtása, leányvállalatok tekintetében is. Arról egyelőre nem beszélt az amerikai kormány, hogy mi lesz a TikTok dolgozóival. 

Hirdetés

Egyelőre nem sok remény látszik a dolgozók számára, mert bár a Microsoft továbbra is egyeztet a kínai tulajdonossal a TikTok felvásárlásáról, és bár 90 napra tolták ki a határidőt, ez is kevés lehet a sikeres megoldásig.

A TikTok-dolgozók mellett egyébként maga a TikTok is be akarja perelni a szövetségi kormányt, de az elmúlt hetek fejleményei alapján úgy fest, hogy nem sok eredménye lesz mindennek. Donald Trump ugyanis most már ott tart, hogy globálisan is be akarja tiltani a TikTokot és a WeChatet

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.