Hirdetés

Már a videóid is szénné effektezheted a Google Photosban



|

Egyre sokoldalúbb a Google fotós alkalmazása.

Hirdetés

A Google saját fotós alkalmazása, a Google Photos még 2015-ben indult el a Google+ közösségi oldalból kinőve, az időközben beszántott platformmal ellentétben azonban kifejezetten népszerű szolgáltatássá vált, nem kis részben az éveken át biztosított korlátlan tárhelynek köszönhetően.

A Photoshoz tartozó androidos alkalmazás a fennállása alatt már számos funkcióval bővült, most pedig egy újabb update gazdagítja a felhozatalt, ezúttal nem a képekre, hanem a videókra fókuszálva.

Hirdetés

Az app legutóbbi frissítése ugyanis a felvételeinkre helyezhető effekteket hoz a videószerkesztőbe. Összesen 12 vizuális elemmel dobhatjuk fel a nyersanyagokat, köztük az összehajtogatott papírlapot formázó Posterrel, a halszem-hatást kölcsönző Fish eye-jal és persze az elmaradhatatlan retro-effektussal (Vintage). Mindez 0:15-től mozgásban is látható az In Depth Tech Reviews YouTube-csatorna alábbi bemutatójában.

Az effektek eléréséhez csak meg kell nyitni egy videót a Google Photos alkalmazásban, majd megnyomni a képernyő alsó részén látható Szerkesztés gombot. Az ekkor felugró eszköztárban jobbra csúsztatva a negyedik menüpontban találjuk az új vizuális hatásokat. Az In Depth Reviews egy Google Pixel 7 Prón és az Android 14 Beta 3 alatt tesztelte a megoldást, az Android Police munkatársának viszont a Pixel 6-on és az Android 13-mal is sikerült előcsalnia, így biztosan nem szükséges hozzá az operációs rendszer megjelenés előtt álló verziója.

A frissítés emellett a videók lejátszására szolgáló felülethez is hozzápiszkált, az előre- és visszaugrásra szolgáló gombokat adva a lejátszás/szüneteltetéshez. Végezetül pedig egy apró változás keretében a profilunkat megnyitva már nem egy lebegő menü, hanem egy teljes képernyős felület fogad minket, ami más Google-alkalmazásokban is érvényes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.