Hirdetés

Már a YouTube a világ legnépszerűbb közösségi platformja



|

A tavalyi és tavalyelőtti adatokhoz képest még a Facebooknál is többen használják a videómegosztó oldalt.

Hirdetés

A Pew Research Center számos különböző felmérést és kutatást végez, többek között a szakértők a közösségi média felületek népszerűségével is foglalkoznak. A legutóbbi eredmények alapján a két legnépszerűbb platform ugyanaz maradt, vagyis továbbra is a Facebookot és a YouTube-ot használják a legtöbben, viszont a 2019-es publikációhoz képest a videómegosztó növekedésének mértéke és a felhasználók aktivitása alapján előrébb lépett.

A felmérést az Egyesült Államokban végezték, és kizárólag felnőttek voltak a válaszadók, viszont az eredmény jó iránymutatást ad a globális közösségi média trendekről is a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb piaca alapján. A Pew eredményei alapján a YouTube felhasználói bázisa tovább növekedett: 2019-ben az amerikai felnőttek 73%-a, 2021-ben pedig már 81%-a vallotta magát aktív felhasználónak. Ezzel szemben a Facebook növekedése közel 5 éve stagnál - továbbra is a felnőttek nagyjából 69%-a aktív felhasználó. A YouTube pedig a 18-29 éves korosztályban igazán domináns, a válaszadók 95%-a használja a platformot a Facebook 70%-ával szemben.

Hirdetés

Érdekesség még a Reddit kiugró növekedése, amely platform az egyetlen a vizsgált felületek közül, ami a szakértők elmondása alapján szignifikáns növekedést produkált 2019 óta. Emellett kiderült, hogy a Facebook felhasználók közel fele nézi naponta többször az oldalt, a YouTube esetében viszont csak nagyjából a válaszadók harmada tesz így.

A Pew Research Center kutatása még több más szempontból is vizsgálta a közösségi média platformokat, a teljes tanulmány eredménye elérhető a cég hivatalos honlapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.