Hirdetés

Már androidos telefonokhoz is elérhető a Sony felcsatolható kontrollere



|

PlayStation-hangulatú hordozható konzolt faraghatunk a mobilunkból a Backbone One új verziójával.

Hirdetés

A tegnap lezajlott PlayStation Showcase ismét megmutatta, hogy a Sony nem véletlenül a konzolos piac vezető szereplője, hiszen a meglehetősen töményre sikeredett műsor egy seregnyi izgalmas játékbejelentés mellett egy vezeték nélküli fülest és egy vadonatúj felhős kézikonzolt is tartogatott a kíváncsi nézőknek.

A hordozható kütyü kapcsán sajnos még nem került szóba a megjelenési dátum, de aki már nem bírja a várakozást, az a rajtig akár az okostelefonjából is PlayStationt faraghat.

Hirdetés

A gyártó ugyanis nemrég bejelentette, hogy mostantól az androidos mobilokhoz is megvásárolhatjuk a Backbone PlayStation-stílusú csatlakoztatható kontrollerét. A hivatalos licenccel támadó Backbone One PlayStation Edition már tavaly nyár óta elérhető bizonyos iPhone-modellekhez, a droid-kompatibilis kiadásra tehát majdnem egy teljes évet kellett várni.

A 3,5 mm-es jacket és USB-C töltőportot is rejtő kiegészítő lényegében egy Nintendo Switch- vagy Steam Deck-stílusú konzollá alakítja a telefonunkat, az alap verziótól pedig az különbözteti meg, hogy a PlayStation 5 DualSense-kontrollerét idéző színt és gombokat kapott, a hátoldalán pedig egy PS-embléma ékeskedik.

A kontroller minden játékkal kompatibilis a Play Áruházból letöltött tételektől a PlayStation-konzolról streamelt címeken (PlayStation Remote Play) a különböző felhős platformok kínálatáig, beleértve az Xbox Cloud Gaminget is. A hivatalos webshop viszont sajnos nem szállítja Magyarországra a Backbone One PlayStation Editiont, így a legközelebb Ausztriában lehet beszerezni, ahol a 20%-os forgalmi adót is beleértve 120 eurót, vagyis durván 45 ezer forintot kóstál

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.