Hirdetés

Már apró, MI által vezérelt drón is készít rólad szelfit, ha éppen erre vágynál



|

Ha esetleg nem tudtad volna, már rég lejárt a szelfibotok ideje.

Hirdetés

A közösségi média által tüzelt exhibicionizmus korában a szelfizés sokak számára épp úgy az élet elengedhetetlen feltétele lett, mint az étel vagy a levegő, amire a mobilgyártók az előlapi kamerák egyre fejlettebbé faragásával reagáltak, illetve az ultraszéles látószögű lencsék elterjedése előtt nagy népszerűségnek örvendtek a szelfibotok is.

Ha azonban igazán profi szintre szeretnénk emelni a műfajt, akkor a szép új világban már nem muszáj a telefonnal vacakolnunk, akár egy drónra is rábízhatjuk a feledhetetlennek szánt pillanatok dokumentálását. Pontosan erre találták ki a tavaly bemutatott Snap(chat) Pixyt, aki viszont sokallja a termék 230 dolláros árát, annak egy olcsóbb megoldást is tudunk ajánlani.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a 2022-es CES innovációs díjazottja, az AirSelfie Air NEO, amely egy friss akció keretében most potom 150 dollárért (52-56 ezer forint) kínálja a Pixy funkcióit. A négy propellerrel ellátott drón legfeljebb 18 méteres távolságból követi a tulajdonosát, az integrált kamerája pedig 12 megapixeles fotókat vagy HD felbontású videókat lő, amelyeket 16 GB-nyi tárhelyen raktároz el.

A gyártó állítása szerint a három üzemmódot kínáló automata repülési funkció a manapság oly divatos mesterséges intelligencián alapul, a felvételek azonnali megosztását pedig az Air NEO irányításához használt mobiltelefonos alkalmazás segíti. A repkedéssel nem árt sietni, az eszköz ugyanis legfeljebb 6 percig bírja a levegőben, ám ez még mindig jobb, mint a Snapchat Pixy 4-5 perces üzemideje.

Aki pedig többre vágyik, az 25 dolláros ráfizetéssel egy AirSelfie-márkájú power banket is kérhet a drónhoz, amely 6 további feltöltést, vagyis összesen 36 percnyi repülést biztosít az Air Neónak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.