Hirdetés

Már augusztusban jöhet a Microsoft Surface Duo



|

Minden jel arra mutat, hogy már nem kell sokat várni a Microsoft formabontó, dupla kijelzős mobiljára.

Hirdetés

A hajtogatható kijelzős mobilok sikere egyelőre még nem lett átütő, bár persze néhányan továbbra is hegesztik saját új modelljeiket. Mostanában mondjuk épp arról szólnak a hírek, hogy a Samsung Galaxy Fold 2 mégsem mutatkozik be augusztus 5-én, ez viszont jó alap lehet arra, hogy a Microsoft a kicsit más koncepció alapján készített Surface Duo mobillal bepróbálkozhasson.

Hirdetés

Az egyetlen, hajtogatható (és az eddigi próbálkozásokban kissé felemásan sikerült) kijelző helyett a Microsoft máshogy próbálkozik: a Surface Duo könyvként kihajtható, azonban két külön kijelzővel rendelkezik. Ha végre kapható lesz, az két dologra is választ adhat. Egyrészt, hogy a vásárlók jobban ráharapnak-e a két külön kijelzős dizájnra, és ezzel tényleg kezdődik-e egy új korszak a mobilok világában, másrészt pedig azt is megmutathatja, hogy a Nokia felvásárlása, majd a Windows Phone elhasalása után mekkora sikerrel tud visszatérni a mobilpiacra a Microsoft.

Az mindenesetre egyre biztosabb, hogy záros határidőn belül megérkezik a Surface Duo. Nemrég a Microsoft alelnöke posztolt róla fotókat kedvcsinálóként, de a készülék felbukkant az amerikai szövetségi hírközlési bizottság (FCC) hivatalosan engedélyezett eszközeinek listáján is. A mobilok esetében ez általában azt jelzi, hogy amire itt felbukkan az engedély, az 2-3 héten belül meg is jelenik.

Az egybevág azzal a korábbi értesüléssel, mely szerint a Microsoft már májusban olyan jól állt a Surface Duo gyártásával, hogy az idei év végére tervezett bemutatót korábbra hozzák - ezek szerint egy augusztus közepén vagy végén rendezett leleplezés sincs kizárva, és így még a távolabbi piacokra is eljuthat a készülék bőven az ünnepi bevásárlási szezon kezdetére.

Már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy a hírek szerint két 5,6 hüvelykes kijelzővel szerelt, Android 10-re épülő, Snapdragon 855 rendszerchipet használó modell mennyibe kerül majd. Arra ugyan nem számítunk, hogy belépő árszinten indul, de ha az újdonság-ereje mellett sem az egekben kezdik az árusítást, talán ezzel is sikerül beelőzni a jelenleg hiperdrága konkurenciát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.