Hirdetés

Már az alapján is követnek, ahogy megérinted a mobilod



|

A simításokból még akkor is beazonosítanak és megfigyelnek minket, ha más készüléket, más fiókot használunk.

Hirdetés

Sokan a sütik, a weboldalak és az appok miatt aggódnak, azonban a szakemberek más módot is találtak az emberek megfigyelésére és követésére. Gyakorlatilag az alapján is tudnak minket követni, ahogy megérintjük az okostelefon kijelzőjét. 

Hirdetés

Egy csapat egy speciális appot és 89 résztvevőt vetett be az elméleti modellek tesztelésére. A nyers adatokat végül az Android API MotionEvent szolgáltatta (az iOS-nek is van hasonló API-ja), mindezt a fejlesztők pedig biztonsági engedélyek nélkül is elérhetik. Alapvetően a gesztusok közül a simításokra voltak kíváncsiak, de az érintések, leütések és kézírások is érdekelték a szakembereket. 

Amint elegendő mintát gyűjtöttek, elemezték az adatokat, és rájöttek, hogy a balra simítások 68,6 százaléknyi információt adnak egy ember beazonosításához. Az összes gesztus alapján 98,5 százalékban lehet azonosítani a felhasználókat. 

Mivel a mobil kezelése fizikai dolog, ezért a módszer eszköztől és fióktól is független, tehát bármilyen készüléken és bárki fiókjában be tudják azonosítani a konkrét felhasználót. Mindez persze a hirdetők álma is egyben, elvégre ha egy férfi okostelefonján borotvareklám jelenik meg, akkor az legközelebb is felugrik, ha például a felesége táblagépén böngészik az illető. Ezzel egyszerre természetesen komoly kérdéseket vet fel a biztonság és a magánszféra kapcsán. 

Az automatikus szülői felügyelet praktikus felhasználási módja mindennek, de minden bizonnyal mást is kitalálnak a fejlesztők. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.