Hirdetés

Már az Amazon is több mint 1 billió dollárt ér, Jeff Bezos lekörözte Bill Gatest



|

Döbbenetes tőzsdei menetelésben az Amazon, a cég alapítója eközben a 166 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb embere lett.

Hirdetés

Az Apple augusztus 2-án a világ első olyan tőzsdén jelenlévő vállalata lett, amelynek a piaci értéke meghaladta az 1 billió amerikai dollárt. Alig több mint egy hónap telt el, és az Amazon is csatlakozott ehhez az elit klubhoz. 

Hirdetés

Az Amazon akkor lépte át az 1 billió dolláros piaci értéket, amikor a részvény-árfolyama elérte a 2050,27 dollárt. Az idei évben elképesztő menetelést hajtott végre az Amazon, amely januárban még csak 565 milliárdot ért. Azóta 75 százalékkal emelkedett az árfolyama. 

A folyamat hatására Jeff Bezos, az Amazon ügyvezetője és alapítója már Bill Gatest is lekörözte, és 166 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb embere lett. 

Az Amazon eredetileg igazából online könyváruház volt, 2011-ben aztán jöttek a saját márkás táblagépek, később pedig az Amazon okostelefonok. Ez utóbbiak bukást jelentettek, azonban a 2015-ben debütált Echo és a többi Alexa asszisztensre építő okoshangszóró elsöprő siker lett. Természetesen az Amazon más területeken is jó (gondoljunk csak az AWS-re), és most megtérülni látszik az a sok visszaforgatott befektetés, ami miatt évekig panaszkodtak a kritikus befektetők és elemzők. 

Aki az Amazon 1997-es tőzsdére lépésekor befektetett 1000 dollárt a cégbe, vagyis 285 000 forintot, az mostanra több mint 398 millió forintot érő részesedéssel bír. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.