Hirdetés

Már az Android 12 is támogatja a PS5-ös DualSense kontrollert



|

Emellett pedig a DualShock 4 is új funkciókat kapott a távoli játékhoz.

Hirdetés

Jó hírrel szolgált a Sony azoknak a szerencséseknek, akik egyszerre birtokolják a továbbra is nehezen beszerezhető PlayStation 5-öt és a néhány Android 12-kompatibilis telefon (Pixel-széria a Pixel 3-tól, Samsung Galaxy S21 család) valamelyikét.

A PlayStation Remote Play (távoli játék) alkalmazás legutóbbi frissítése ugyanis elhozta a DualSense-kontroller hivatalos támogatását az Android 12-es eszközökre, így a PS5-ös játékok streamelésekor már élvezhetjük a kifinomult haptikus visszajelzésekkel turbózott next-gen vezérlő előnyeit.

Hirdetés

Erről a PlayStation Twitter-fiókján adtak hírt a japánok, ahol azt is közölték, hogy a frissítéssel a PS4-es DualShock 4 érintőpadja, mozgásérzékelője, rezgései és töltöttség-visszajelzése is kompatibilissé vált az Android 12-vel.

Az Android 12-es mobilok szűkös köre miatt a hír egyelőre keveseket érint, a következő hónapok során viszont megszaporodhatnak az ilyen modellek, ezért fontos mérföldkőről van szó. A Sony ugyanakkor nem töri magát az androidos tábor kegyeiért, hiszen az iOS-es (iOS 14.5 vagy újabb) eszközökön már május óta elérhető a rendszerszintű DualSense-támogatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.