Hirdetés

Már az Edge böngésző is tele lehet kártékony kiegészítőkkel



|

A jelentések szerint az Edge böngészőhöz is egyre több a kártékony beépülő, így ez a probléma már nem csak a Chrome-nál és a Firefoxnál adott.

Hirdetés

A Microsoft nagy erőkkel igyekszik népszerűsíteni a Chromium-alapú Edge böngészőjét, és a statisztikák szerint tényleg egyre több ember használja is azt (persze a Chrome-ot fejlesztő Google-nek nem kell félnie, nagy az előnye). Az Edge viszont kinőtte magát annyira, hogy a kiberbűnözők célpontja lett, a szoftver felhasználóival együtt. 

Hirdetés

A Chrome és a Firefox után már az Edge-hez is egyre több a hamisított kiegészítő, ezek persze mind kártékonyak, és bár manapság már nem olyan trendik a böngészős beépülők, mint régebben, azért még mindig nagyon sokan keresnek ezeken keresztül új funkciókat. 

Sajnos ezek rosszakarók kezében ideális eszközök kémkedésre és hackelésre, a felhasználókat pedig még könnyebben rá tudják venni ezek telepítésére, ha jól ismert szolgáltatásnak álcázzák a hamis addont. Az Edge-hez van többek között hamisított NordVPN és TunnelBear VPN is. 

A szakértők szerint nagy probléma, hogy a beépülőket szinte senki sem ellenőrzi, sőt, még álnéven is be lehet azokat nyújtani a Chrome és az Edge webes áruházaiba. Remélhetőleg a Microsoft hamar lép, és tesz valamit a kártékony kiegészítők kiszűrése érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.