Hirdetés

Már az igazi postáddal is kaphatsz kártevőket



|

Ügyetlenül lefordított levelekkel és kártevőt tartalmazó CD-melléklettel támadnak a hackerek.

Hirdetés

Manapság minden az adatszivárgásokról, adathalászatról, személyiséglopásról, biztonsági résekről, kártevőkről és zsarolóvírusokról szól, hiszen ezek mindennapos jelenségek, sajnos. Megfelelő végpontvédelemmel és tudatos használattal azonban a kockázat minimalizálható. 

Hirdetés

Az adathalász e-maileket egyre többen ismerik fel, remélhetőleg egyre kevesebben fizetnek be kamu telefonszámlát vagy adják ki a banki adataikat ismeretleneknek. Egyes régiókban jellemző átverés az is, hogy például a Microsoft ügyfélszolgálatos munkatársának adja ki magát egy hacker, aki így szerezne hozzáférést az áldozat gépéhez. 

Ebben az online világban kicsit meglepő, de igaz, hogy a támadók még postán keresztül is próbálkoznak. Amerikában számos állami és kormányzati ügynökség kapott olyan borítékot, ami meglehetősen rosszul fordított levelet és fel nem címkézett CD-t tartalmazott. 

A nem túl kifinomult támadás részeként persze a CD-t kártevőkkel töltötték tele (konkrétan a Word-dokumentumokba ágyazták azokat). 

Azt nem tudni, hogy hányan eshettek áldozatul, de intő jel ez, hogy az adathalász e-mailek mellett a postaládába érkező dolgokra is figyelni kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.