Hirdetés

Már az űrkutatásba is beszállt az Nvidia



|

A gyártó egy aprósága egy űreszközökhöz és műholdakhoz használt rendszer fontos része.

Hirdetés

Az Aitech nevű vállalat régóta gyárt már strapabíró számítógépeket a katonaság számára, vagy éppen az űrkutatás számára, egy újdonságához pedig bizony az Nvidia modulon lévő rendszerét, a Jetson TX2i-t is hasznosítja.

Az új rendszer az Aitech S-A1760 Venus nevet viseli, és űreszközökhöz, valamint kisebb műholdakhoz lehet felhasználni, és a gyártó már meg is határozta, hogy milyen küldetések esetén jöhet jól az eszköz.

Hirdetés

Az S-A1760 Venus rövid idejű űrrepülések esetén kifejezetten hasznosnak bizonyulhat, de az alacsony Föld körüli pályán lévő vagy földközeli műholdakban is jó szolgálatatot tehet. A gyártó szerint az elosztott rendszerekben végzett videó- és jelfeldolgozásnál lehet a leginkább hasznosítani az új rendszerüket.

Az Aitech újdonsága egyébként azért is különleges, mivel egyik fő alkotóeleme a már korábban említett Jetson TX2i, ami az Nvidia egyik, Tegra X2 által hajtott modulon lévő rendszere. A Pascal-architektúrán alapuló GP10B GPU az S-A1760 Venus esetében 1 TFLOPS-os teljesítménnyel segíti a mesterséges intelligencia működését vagy a képfeldolgozást. Megfelelő védelemmel kiegészítve a Tegra X2 simán felhasználható bizonyos űrbéli tevékenységekhez, és szerencsére az Aitech rendszere meg is felel a sugárzás tűrésével kapcsolatos elvárásoknak.

Egyébként nem ez az Nvidia első olyan terméke, ami az űrben is használható, hiszen vannak olyan, a gyártó grafikus processzoraival felszerelt, de a Lenovo által gyártott laptopok, amelyeket lehet használni a Nemzetközi Űrállomáson is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.