Hirdetés

Már bitcoinbányászat ellen is véd a mobilos Opera



|

Frissült a böngésző androidos és iOS-re írt verziója, és már a bitcoinbányászat ellen is véd.

Hirdetés

Az Opera három héttel ezelőtt tette védetté az asztali böngészőjét a kriptovalutás bányászattal szemben, most pedig frissítette a mobilos böngészőjét is. 

Hirdetés

Az Android és az iOS rendszerekre írt Opera Mini immáron teljes védelmet garantál a bitcoinbányászattal szemben. 

Az Opera szerint az új funkció alapból be van kapcsolva, feltéve, hogy a reklámblokkoló is engedélyezve van. Ezt a beállításokban lehet megtenni. Ezután az Opera automatikusan érzékeli és blokkolja a bányászatra alkalmas scripteket, amikor ilyesmi van egy weboldal kódjában. 

Az ehhez hasonló bányászscriptekkel az a probléma, hogy az okostelefonok processzorát 100 százalékban is képesek leterhelni, ami nem csak túlmelegedést, hanem az akkumulátor töltöttségének rohamtempójú csökkenését is okozza. 

Vizuálisan sajnos lehetetlen megmondani, hogy egy okostelefont éppen érint-e ez a bányászgond, ezért az Opera létrehozott egy weboldalt, ami segít a válaszadásban. A www.cryptojackingtest.com megmondja, hogy az eszközünk bányászik-e kriptovalutát a tudtunk nélkül (legyen az mobil vagy PC). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.