Hirdetés

Már böngészőből is megy a Google Allo



|

Sokoldalúbbá vált az üzenetküldő használata, de azért van egy apró bökkenő.

Hirdetés

A Google legutóbbi, Allo névre keresztelt üzenetküldője tavaly ősszel jelent meg, akkor csak okostelefonos app formájában. Immáron azonban weben keresztül is használható az Allo. 

Hirdetés

A gond csak az, hogy ehhez elsőként telepíteni kell az okostelefonos appot. A https://allo.google.com/web asztali böngészőben való meglátogatása után beszkennelhetünk az okostelefonnal egy QR-kódot, de csak a legfrissebb okostelefonos Allo app segítségével (a korábbiak ezt nem támogatják). 

Az Allo webes kiadása azonban csak a Google Chrome böngészőjében használható, és kizárólag akkor, ha a fiókot párosítottuk az okostelefonnal. A kezdetekben kizárólag az Android támogatott, de hamarosan az iOS is az lesz. 

Az információk mentése, csoportok szerkesztése, fiókváltás, értesítési és adatvédelmi beállítások csak a mobilos appon keresztül férhetőek hozzá. Egyelőre szintén nem érhető el weben a fotózás funkció és a fotók blokkolása. A leggyengébb pont pedig az, hogy a webes Allo csak akkor fut, ha az okostelefon az internetre csatlakozik. A webes Allo tehát igazából nem különálló kliens, csak egy "táviránytó", az üzenetek küldését és fogadását az okostelefon intézi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.