Hirdetés

Már Dél-Koreában sem mennek a drága okostelefonok



|

Dél-Koreában rekordmélységekbe zuhantak az Apple iPhone X és a Samsung Galaxy S9 széria eladásai.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy globálisan stagnálnak az okostelefonok eladásai, az utóbbi hetekben viszont sorra érkeznek a jelentések, amelyek szerint egyes piacokon jelentős visszaesés is tapasztalható a keresletben. A gondot az jelenti, hogy az utóbbi időben érkezett zászlóshajók túl drágák, a felhasználók pedig kivárnak a készülékek cseréjével. 

Hirdetés

Bár Tim Cook szerint nincs népszerűbb iPhone, mint az iPhone X; Dél-Koreában biztosan nem ez a helyzet

A jelentések szerint Dél-Koreában rekordmélységekbe zuhantak az Apple iPhone X, valamint a Samsung Galaxy S9 és Galaxy S9+ okostelefonok eladásai. 

Az ET News forrásai szerint az Apple mindössze 475 000 iPhone X-et tudott eladni az első négy hónapban az iPhone X-ből a dél-koreai szolgáltatóknak. Ebből 163 000-et még decemberben, februárban pedig már csak 70 000 darabot. Az országban ennél gyengébb eredményt soha egyetlen iPhone sem ért még el. 

A Samsung az Apple-nél azért jobban teljesített: a márciusi start óta 707 000 Galaxy S9 és Galaxy S9+ jutott el a helyi szolgáltatókhoz. A Samsung sajnálatára azonban ez nem olyan nagy szám, ráadásul a hazai piacon extrém népszerű kellett volna, hogy legyen. A 707 000 itt is rekordmélységet jelent. A Galaxy S8-as széria tavaly 2 hónap alatt 1 milliós eladást generált az országban. 

A mostani jelentés arra figyelmeztet, hogy a nagyon magas vételárak miatt kialakult jelenségből hosszú távú trend lesz a prémium okostelefonok piacán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.