Hirdetés

Már gyűjtőjegy is elérhető a BudapestGO alkalmazásában



|

Több, eddig hiányzó dolog is elérhetővé vált e hét keddjétől.

Hirdetés

A BKK szolgáltatásaival használható BudapestGO segítségével ma már nem kell a közlekedési vállalat jártain lázasan kutatnunk a táskánkban, tárcánkban a jegy vagy a bérlet után, elég, ha csak előkapjuk a telefonunkat. A tarifa jellegű szolgáltatásokat digitalizáló applikációt ma már tömegesen használják a papíralapú jegy és bérlet helyett.

Tavaly augusztusban a QR-kódos megoldás mellé érkezett az NFC alapú jegyérvényesítés, hogy még egyszerűbbé tegye számunkra az utazást. Most az alkalmazás frissítésével további újdonságok várnak elérhetővé, amik eddig hiányozhattak a kínálatból.

Április 23-tól már 10 darabos gyűjtőjegyet is vásárolhatunk, ami bizonyos típusú használat esetén kedvező lehet az utazóknak. A gyűjtőjegy ára 4000 forint, megegyezik a papíralapúéval, és szintén egy évig használhatjuk fel a vásárlás után.

Hirdetés

A gyűjtőjegy visszaváltása csak akkor lehetséges, ha a csomagban vásárolt jegyek mindegyike érintetlen, vagyis azokat még nem érvényesítették. Ahhoz, hogy a gyűjtőjegy megvásárlásának lehetősége megjelenjen az applikáció felületén, először frissítenünk kell a BudapestGO-t a telefonunkon.

A gyűjtőjegyeket - a vonaljegyhez hasonlóan - a jármű oldalán található QR-kóddal vagy NFC-szenzorral kell érvényesíteni a felszállás előtt. Másik készüléknek "átadni" jegyet nem lehetséges, azonban ismerősökkel, családtagokkal megoszthatók ugyanazon utazás alkalmával, ha az egymás után következő szelvények közül annyi kerül érvényesítésre, ahányan együtt utaznak.

A BudapestGO másik újítása, hogy digitális jegyet most már azokra a nosztalgiajáratokra is lehet váltani, melyek május első hétvégéjétől október végéig közlekednek a fővárosban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.