Hirdetés

Már HDR-ben is lehet streamelni a YouTube-on



|

Az előre felvett tartalmak esetében már 2016 óta támogatott volt a HDR, most viszont az élő streameknél is azzá vált.

Hirdetés

Mostantól a YouTube-on dolgozó tartalomgyártók HDR-ben is streamelhetik élőben a videóikat, ugyanis ennek támogatása aktiválódott a platformon. Az előre rögzített tartalmaknál a HDR-támogatás már 2016 óta adott volt, most viszont az élő videóknál is elérhető már. A YouTube szerint az övék az első nagy platform, ami ezt meglépte. 

Első körben a HDR10 és a HLG szabványokat támogatják, a jövőben szeretnének azért bővíteni is. Maga a HDR még több szín megjelenítésére és nagyobb fényerő garantálása képes.

Hirdetés

A feketék sötétebbek, a fehérek világosabbak lehetnek, több a részlet az árnyékos és világos területeken, a látott kép nagyon vibráló és kontrasztos. Egyesek szerint olyan, mint a full HD-ról 4K-ra váltás.  A 4K-s élő streaming egyébként 2016-ban indult el a YouTube-on. 

Persze a technológia használatához támogatott enkóder is kell, a nézőknek pedig olyan készülék, amin van YouTube app, továbbá a kijelző is HDR-képes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.