Hirdetés

Már iPadre is elérhető az egyik legjobb ingyenes videószerkesztő



|

Mostantól munkaállomásként is komolyan vehetők az iPadek. A DaVinci Resolve app szinte teljesen ugyanolyan, mint a desktop verzió.

Hirdetés

Amikor az Apple bemutatta az M2-vel szerelt iPad modelleket, sokadszor is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy elmélyítse a vásárlókban: az iPad igenis képes kiváltani egy asztali számítógépet. Ez a kampány egyébként sok éve fut már, egészen eddig azonban komolyanvehetetlen volt, hiszen hiába az erős hardver, ha szoftveresen jelentősen kevesebb feladat ellátására alkalmas az eszköz.

Most egy újabb fontos mérföldkövet ért el az Apple, hiszen megjelent az egyik legjobb videószerkesztő, a DaVinci Resolve az iPad-es App Store kínálatában. A Blackmagic Design hosszú ideje dolgozott azon, hogy a méltán népszerű szoftverét iPadre is átültesse, aminek indikátora egyértelműen az Apple Siliconnal szerelt iPadek megjelenése volt, hiszen ezek által olyan erőforrások váltak elérhetővé az eszközökön, amik korábban elképzelhetetlenek voltak.

Hirdetés

Szerencsére a fejlesztők megtartották jó szokásukat, és a szinte mindenre alkalmas verziót itt is ingyen kínálják a felhasználóknak. Fizetni csak az extra nagy felbontások kezeléséért, és egyéb, valóban professzionális felhasználásra szánt funkcióért kell, az Adobe-bal ellentétben itt viszont elég egyszer fizetni 100 dollárt, vagy eurót, és végleg miénk a program.

A Blackmagic alkalmazása bármilyen iPad Prón fut, ami A12-vel, vagy erősebb processzorral van szerelve, illetve iPadOS 16, vagy új fut rajta. Természetesen a legjobb teljesítményért érdemes az M2-es iPad Próval használni a programot, de szerencsére ez nem elvárás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.