Hirdetés

Már iPhone-nak álcázott sokkoló is létezik, de nem jó ötlet ilyen hordani magunknál



|

Angliában például 10 éves börtönbüntetés is járhat annak, akinél hasonló eszközt találnak.

Hirdetés

Az amerikai filmek gyakran ábrázolják teljesen hétköznapi önvédelmi eszközként az elektromos sokkolókat, ám Európában valamivel szigorúbbak a szabályok, így például Magyarországon sem számít legálisnak egy ilyen kütyü birtoklása.

Hasonló a helyzet Egyesült Királyságban is, ahol a rendőrség nemrég lefoglalt egy törvénytelenül becsempészett sokkolót, amelyet a trükkös gyártó úgy álcázott, mintha csak egy szimpla iPhone lenne.

Az eszköz a Birminghamtől északra fekvő Sutton Coldfieldben akadt a zsaruk horgára, akik egy meg nem nevezett életkorú fiúnál találták meg.

Hirdetés

A hatóság tájékoztatása szerint a sokkolót az oldalára helyezett gomb árulta el, amelyet megnyomva egyértelműen kiderült, hogy nem egy okostelefonnal van dolguk.

"Úgy tűnik, hogy ezeket az Egyesült Államokban fejlesztették ki a rablások elleni küzdelemre, és akár 650 000 voltos áramütést is képesek okozni. Ebben az országban viszont illegálisak, a nem halálos sokkoló birtoklása bűncselekménynek minősül, és ha jól tudom, legfeljebb tíz év börtönbüntetést vonhat maga után."

- nyilatkozta az esetről beszámoló BirminghamLive-nak Richard Parkin, helyi tanácsos. A rendőrség ugyan nem osztott meg fotót a rázós iPhone-ról, de az Amazonon rákeresve találni olyan hirdetéseket, amelyek ilyen eszközöket árulnak.

A vásárlásról persze a bevezetőben említett illegális státusz miatt mindenkit lebeszélnénk, sokkoló helyett viszont törvényesen használhatók például a különböző gáz- és paprikaspray-k, vagy a hatalmas lármát csapó hangriasztók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.