Hirdetés

Már iPhone-on is önálló appot kapott a Microsoft Copilot



|

Az iOS-re és az iPadOS-re is beköszönt a ChatGPT-szerű mesterséges intelligenciás segéd.

Hirdetés

A Microsoft még a novemberi Ignite konferencián jelentette be, hogy elhagyja a mindössze néhány hónapig használt Bing Chat megnevezést a GPT nyelvi modellre épülő szöveggenerátoránál, hogy ezt is a Windowsban és a Microsoft 365-ben debütált sokoldalú mesterséges intelligenciás segéd, a Copilot brandje alatt forgalmazza tovább.

Ezen átnevezés következményeként jelent meg néhány napja a dedikált Copilot-alkalmazás Androidra, most pedig már az iPhone- és az iPad-tulajdonosok is nekieshetnek az appnak.

Hirdetés

Az iOS-re és iPadOS-re is elérhetővé tett Microsoft Copilot gyakorlatilag ugyanaz, mint az eddig is használható Bing, azzal a különbséggel, hogy ebben csupán magát a chatbotot találjuk, míg a továbbra is letölthető Bing alkalmazásban olyan funkciók is vannak, mint a keresés, a személyre szabott hírek vagy a Microsoft többi szolgáltatása közötti válogatás.

A Copilot app tehát egy új telefonos kliens az eddig Bing Chat néven futott szolgáltatáshoz, így teljesen ugyanarra felületre navigál, mintha csak a meglévő Bing appon belül nyomnánk a Copilot-gombra. Érdekesség, hogy maga az algoritmus látszólag nem tud a változásról, mert mikor rákérdeztünk, hogy Bingnek vagy Copilotnak hívják, az előbbit válaszolta.

A szolgáltatás alapból a ChatGPT ingyenes verziójában is elérhető GPT-3.5 nyelvi modellen fut, ám egyetlen gombnyomással aktiválhatjuk a GPT 4-et, amiért az OpenAI-nál már fizetni kell. Ezzel pedig még nincs vége, a magyar nyelven is használható alkalmazás ugyanis a DALL-E 3 képgenerátort is tartalmazza, így a Copilottal csevegve akár tetszőleges témájú képeket is kérhetünk, az alkalmanként létrehozott 4 fotó pedig közvetlenül a beszélgetésbe ágyazva jelenik meg.

A Copilot telepítéséhez iOS/iPadOS 15 vagy újabb operációs rendszer szükséges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.