Hirdetés

Már jelszó nélkül is be lehet lépni a Google fiókokba



|

És ez sokkal biztonságosabb, mint jelszót és kétlépcsős azonosítást használni.

Hirdetés

Hamarosan eljöhetnek azok az idők, amikor már nem hogy emlékeznünk nem kell a jelszavakra, de jelszókezelő használatára sem lesz szükség, mégis nagyobb biztonságban tudhatjuk fiókjainkat. A Google ma bevezette az azonosítókulcsok (passkeyek) használatát, így aki aktiválja ezt a hitelesítési módot, jelszó és kétlépcsős azonosítás nélkül léphet be.

Az azonosítókulcsok segítségével a biztonságosként megjelölt eszközeinkről PIN-kóddal vagy biometrikus azonosítás (arcszkennelés vagy ujjlenyomat-olvasás) segítségével férhetünk hozzá fiókunkhoz, így a rosszakarók távolról nem tudnak belépni. Az azonosítás helyben történik az adott eszközön.

Hirdetés

Az aktiváláshoz ezt az oldalt kell megnyitni (vagy Beállítások -> Biztonság -> A Google-ba történő bejelentkezés módja dobozban alul Azonosítókulcsok gomb), majd az Azonosítókulcs létrehozása gombbal indítható a rettentő gyors folyamat. Ha elveszítünk egy eszközt, ugyanitt vonhatjuk vissza a hozzáférést és generálhatunk új kulcsot.

iPhone-on legalább iOS 16, Androidon minimum Android 9 szükséges. Az azonosítókulcs tárolható jelszókezelőkben is, automatikusan szinkronizálódik az ahhoz kapcsolt készülékekre. Ha ideiglenesen idegen eszközről lépnénk be, szükségünk lesz egy olyan mobilra vagy gépre, ahol a passkey tárolva van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.