Hirdetés

Már jelszó nélkül is be lehet lépni a Microsoft fiókokba



|

A jelszó eltávolításával biztonságosabbá tehetjük fiókjainkat.

Hirdetés

A kétlépcsős azonosítás bevezetése jelentősen megnehezítette a hackerek dolgát, de ezt nem minden weboldal és szolgáltatás vezette be. A Microsoft ehhez képest már ott tart, hogy törölhetjük a jelszót Microsoft fiókjainktól, így ha bárki megszerzi az esetleg máshol is használt karaktersort, akkor sem fog tud vele mit kezdeni.

Mától a bejelentkezéshez elegendő a Microsoft Authenticator alkalmazás, a Windows Hello, egy biztonsági kulcs, vagy egy SMS-ben/e-mailben kiküldött azonosító használata.

Hirdetés

A cég évek óta dolgozik azon, hogy a jövőben elköszönhessünk a jelszavaktól, és a pandémia miatt rákapcsolt erre a területre. A járvány alatt megnőtt a támadások száma, az otthoni munkavégzés pedig veszélyt jelent a céges hálózatokra is.

A jelszó eltávolításához annyit kell tenni, hogy telepítjük a Microsoft Authenticator alkalmazást valamely okoseszközünkre, majd az account.microsoft.com oldalon, a Biztonsági irányítópult Speciális biztonsági beállítások menüpontjában megkeressük a Jelszó nélküli fiók opciót, és a Bekapcsolásra kattintunk. Ez bármikor visszafordítható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.