Hirdetés

Már Kanada is a Huaweitől retteg



|

A kanadai hatóságok korábbi vezetői nagyon aggódnak a Huawei miatt, és teljes szakítást javasolnak a kanadai kormánynak.

Hirdetés

Az év elején még úgy nézett ki, hogy a Verizon és az AT&T segítségével a Huawei végre Amerikában is átütő sikereket ér majd el, és a Mate 10 Pro készülékének hála ott is a legismertebbek, legjobbak közé sorolják majd. Mindenkit meglepett, amikor a szolgáltatók az utolsó pillanatban visszaléptek. 

Hirdetés

A háttérben az amerikai kormány állt, amely arra figyelmeztette a szolgáltatókat, hogy a tudomása szerint a Huaweinek a kínai kormánnyal vannak kapcsolatai. 2012-ben már nagy botrány volt abból, hogy állítólag a kínai kormány tulajdonában lévő szerverekre továbbítottak adatokat a Huawei és a ZTE termékei. 

Az amerikai kormány félelmei a jelek szerint egyre terjednek, és most már Kanada is retteg a Huawei feltételezett kémkedése miatt. Kanada legolvasottabb hírújsága, a The Globe and Mail azt állítja, hogy az ország hatóságainak három korábbi vezetője is azt tanácsolja a kanadai kormánynak, hogy minden kapcsolatot szakítson meg a vállalattal. 

Ward Elcock, John Adams és Richard Fadden egyetértenek abban, hogy a Huawei okostelefonjait és hálózati eszközeit talán kémkedésre is használják. Amiatt is aggódnak, hogy a Huawei üzleti titkokat lopna el azoktól az amerikai cégektől, amelyek az 5G-s technológián dolgoznak. 

A kanadai kormány hivatalos álláspontja szerint odafigyelnek a Huaweire, ugyanakkor a cég jelenleg nem jelent cyberbiztonsági kockázatot Kanada számára. A biztonsági szakértők szerint Kanada nem vizsgálja olyan komolyan az óriást a feltételezett kémkedések ügyében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.