Hirdetés

Már készül az 5 nm-es Apple A14 Bionic, drágulhatnak a jövő évi iPhone-ok



|

A TSMC elvileg már szeptemberben elküldte az Apple-nek az első mintákat a 2020-as iPhone-okba kerülő chipekből.

Hirdetés

A TSMC a tervek szerint 2020 első felében kezdi el nagy mennyiségben leszállítani az 5 nm-es chipeket, a kockázati gyártást pedig már idén áprilisban elindították. 

Hirdetés

A TSMC egyik legnagyobb ügyfele az Apple, amely elsők között akarja megszerezni a legújabb technológiákat. Vagyis magától értetődő, hogy a jövő évi iPhone-okba kerülő A14 Bionic rendszerchip már 5 nm-es EUV gyártástechnológiával készül. 

Kínai források szerint a TSMC már szeptemberben elkezdte leszállítani az 5 nm-es A14 Bionic SoC-k első mintáit az Apple-nek. 

A jelenlegi A13 Bionic sima 7 nm-es technológiával készül, és nagyságrendekkel gyorsabb és hatékonyabb, mint az elődje. Mindez az eddigieknél nagyobb akkumulátorokkal párosítva kiváló üzemidőket eredményezett az iPhone 11 mobiloknak. 

Az 5 nm-es technológia az energiaszükségleteket újabb 20 százalékkal csökkentheti, és a teljesítmény is tovább nőhet. Vagyis a jövő évi iPhone-ok még jobb üzemidőt hozhatnak. 

Van azért rossz hír is: a kínai források szerint az ostyák ára az 5 nm-es technológia miatt emelkedik, mindez pedig ahhoz vezet majd, hogy az iPhone készülékek még drágábbak lesznek. Egyes piackutatások szerint ez az Apple felhasználóit nem igazán zavarná. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.