Hirdetés

Már kórházakban tesztelik a Google orvosi mesterséges intelligenciáját



|

Hatalmas segítség lehet olyan országokban, ahol kevésbé fejlett az egészségügyi ellátórendszer.

Hirdetés

Az emberek hajlamosak öndiagnosztizálni a betegségeket, de mindannyian tudjuk, hogy bármilyen tünetet kezdünk el beírni a Google-be, szinte biztos, hogy előbb-utóbb kiderül, hogy gyógyíthatatlan agyrákunk van. Ezen a téren segíthet a mesterséges intelligencia, amelynek a Google már egy specializált, direkt orvosi célokra tanított változatát tesztelgeti.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a Mayo Clinic kampuszain április óta tesztelik a Med-PaLM 2 névre keresztelt megoldást.

Hirdetés

Ez annak a PaLM 2 nyelvi modellnek egy specializált változata, amit a májusi Google I/O-n mutattak be, és ami a Google Bard mesterséges intelligenciáját is kiszolgálja.

A nyelvi modellt orvosi előadásokon, bemutatókon és prezentációkon tanították, így az egészségmegőrzéssel kapcsolatos beszélgetésekben jobb, mint az általános chatbotok. A Google tesztjei alapján maga a rendszer még mindig pontatlanabb és több irreleváns információt tartalmaz, mint más orvosok válaszai, de meggyőző, alátámasztja a válaszait, és nem ért félre dolgokat. Az adatokat titkosítva kezeli és a Google-nek nem továbbítja.

A Google-nél a kutatást vezető Greg Corrado szerint a mesterséges intelligencia még mindig csak korai fázisban van, és bár azt nem feltétlen szeretné, hogy az ő családját most egy ilyen megoldással kezeljék, szerinte a Med-PaLM 2 képes lesz betömni a lyukakat ott, ahol nincs elegendő orvos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.