Hirdetés

Már Linuxon is futtathatóak az androidos appok



|

A SPURV asztali Linux operációs rendszereken is lehetővé teszi az androidos appok futtatását.

Hirdetés

Egykor az androidos appok okostelefonokon futottak, a GNU/Linux appok pedig PC-ken. Manapság a határvonal egyre jobban elmosódik, például a Chromebookoknak köszönhetően, amelyek az Android, Chrome OS és Linux rendszerekre írt appokat is képesek futtatni. 

Hirdetés

Aki pedig androidos programot indítana el nem Chromebookon, annak is vannak lehetőségei. Általában valamilyen virtuális gép vagy környezet adja a megoldást, így az androidos appok teljes androidos virtuális környezetben futnak. 

Néhány éve az Anbox olyan megoldást villantott, amely az androidos appok futtatását linuxos környezetben teszi lehetővé. A Collaborának is van egy megoldása, ennek a neve pedig SPURV

A SPURV lehetővé teszi az androidos appok futtatását asztali Linux rendszereken, a Wayland kijelzőszerver segítségével. A nyílt forráskódú szoftverre bárki építkezhet, de jelenleg sajnos nincs tervben könnyen telepíthető alkalmazás összeállítása. A SPURV pedig igazából egy eszközcsomag, amivel teljes androidos rendszer telepíthető egy konténerbe, majd hozzáférés adható a gép hangrendszeréhez, grafikus vezérléséhez, hálózati hardveréhez és egyebekhez. A végeredmény az, hogy az androidos appok ablakban futtathatóak, mint a natív alkalmazások, és mindent támogatnak. A megoldás hátránya, hogy egyszerre két teljes OS fut, ami a gyengébb gépeket leterhelheti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.