Hirdetés

Már magánszemélyeknek is elérhető a Google Workspace



|

A cégek, az oktatási szektor és a nonprofit szervezetek után újabb felhasználókat fogad a Google irodai csomagja.

Hirdetés

A Google tavaly ősszel keresztelte át az irodai és együttműködési eszközökből álló programcsomagját, a 2016-ban bevezetett G Suite-ot. Az  új név a Google Workspace lett, ami egy füst alatt mélyebb integrációt is hirdetett a kollekcióban található szolgáltatások (pl. Gmail, Meet, Calendar, Chat) között.

A vállalat célja egy hatékonyabb platform létrehozása volt, ahol minden munkához kapcsolódó feladatot egyetlen felületen végezhetünk a kommunikációtól a dokumentumok kezelésééig. A Workspace eleinte csak céges ügyfeleknek volt elérhető, később azonban megnyitották az oktatási szektor és a nonprofit szervezetek számára is.

Hirdetés

A keresőóriás most pedig tovább lazított a szabályokon a bejelentéssel, hogy a továbbiakban "mindenkinek", tehát az ingyenes Google-fiókkal rendelkező magánszemélyeknek is hozzáférhetővé válik a csomag.

A Google indoklása szerint a Workspace a hétköznapokban is hasznos lehet azzal, hogy "segít kapcsolatban maradni, szervezettebbé válni és közös erővel többet elérni". A cég erre (kissé erőltetett) példákat is hozott: a csomagot bevethetjük egy nemes ügy előmozdítására, családi összejövetelek szervezésére, vagy éppen a könyvklubunk aktuális olvasmányának megvitatására.  

A Google Workspace használatához nem kell mást tennünk, mint aktiválni a csomaghoz elengedhetetlen Google Chatet a Gmail beállításaiban. Webes felületről ezt ezen a linken tehetjük meg, mobilokon pedig a Gmail alkalmazás fiókbeállításaiban a "Csevegés" csúszka engedélyezésével.  A cég egyúttal azt is bejelentette, hogy a Google Chat csoportos beszélgetéseit takaró Rooms-funkciót a továbbiakban Spacesnek hívják majd.

Ezzel visszahoztak egy korábban kivezetett nevet, a Google ugyanis 2016-tól 2017-ig szintén Google Spacesként futtatta a szolgáltatást, akkor még önálló alkalmazásban kínálva azt. A régi-új név valamikor a nyár során új kezelőfelületet is hoz, a frissített UI az ígéretek szerint áttekinthetőbb lesz a jelenleginél.

A Workspace később kap egy új előfizetési lehetőséget is, amit leginkább a gmail.com e-mail-címet használó kisvállalkozásoknak szán a Google. Az ingyenes funkciókhoz képest ez többek között okos időpont-egyeztetést, hosszabb hívásokat biztosító "prémium" videochatet és személyre szabott e-mailes marketing/hírlevél funkciókat nyújt.

A Google Workspace Individual nevű konstrukció egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, első körben pedig csak az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Brazília, Ausztrália és Japán területén lesz elérhető 9,99 dolláros, a bevezetés idején 7,99 dolláros havidíjért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.