Hirdetés

Már Magyarországon is elérhető a Starlink, de piszkosul sokat kell fizetned érte



|

Hazánkba is beköszönt Elon Musk űrinternete, de a legtöbb ember számára valószínűleg nem éri majd meg befizetni rá.

Hirdetés

Az Elon Musk által alapított SpaceX neve nem csak azért lehet ismerős, mert már több alkalommal is sikeresen eljuttatták különböző szerkezeteiket a világűrbe.

A vállalatnak ugyanis van saját internetszolgáltatása is, a műholdas kapcsolatot biztosító Starlink, amiből már a háború sújtotta Ukrajna is részesedett korábban. Tavaly már Magyarországról is fel lehetett iratkozni az űrinternetre, nem olyan régen pedig egy friss közlemény erősítette meg annak elindulását. A régióban az utolsó között kaptuk meg a Starlinket, a szolgáltatás korábban már Ausztriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban is elstartolt.

Hirdetés

A SpaceX tájékoztatása szerint azonnal hatállyal aktiválják a Starlinket országunkban. A szolgáltatás megrendeléséhez először is el kell látogatni a hivatalos oldalra, ahol megadhatjuk címünket. Persze nem árt alaposan átgondolni, hogy kell-e ez nekünk, mivel csak az antenna 260 ezer forintba kerül, és a szállításért is 23 ezret kell fizetni. Ezen felül pedig nyilván még a havi díjjal is számolni kell, ami 35 500 forint.

Ezért a komoly összegért cserébe 250 Mbps letöltési sebességet kínál a SpaceX, ami a gyakorlatban inkább 100-150 lehet a Speedtest szerint. Fontos észben tartani, hogy ennél alig lassabb netet árulnak a magyarországi szolgáltatók, ráadásul az ár töredékéért, szóval a Starlink leginkább azoknak érheti meg, akik olyan helyen laknak, ahol nem tudnak hozzáférni a szélessávú kapcsolathoz, vagy nem akarnak vacakolni, ha esetleg szünetel a szolgáltatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.