Hirdetés

Már megint Google okosóra érkezését pletykálják



|

A legújabb információk szerint 2022-ben érkezhet a Google első, saját nevén kiadott okosórája.

Hirdetés

Többször felmerült már pletyka szintjén, hogy okosórát dob piacra a Google, de eddig nem valósult meg a sokszor Pixel Watch néven emlegetett projekt. Nemrég egy újabb beszámoló látott napvilágot, ami szerint a cégen belül szélesebb körben engedte tesztelni az eszközt a Google, és a dolgozóinak is elárulta, 2022-ben már tényleg piacra is kerülhet az óra.

A kérdéses dolgozók koncepciós képeket is láthattak a hordható okoseszközről, ami elmondásuk szerint kerek, fizikai keret nélküli képernyő lesz. Ami az órán futó szoftvert és annak funkcióit illeti, hatalmas meglepetésekre nem számíthatunk, a beszámolók szerint a Wear OS 3 futna az eszközön, ami a Galaxy Watch 4 operációs rendszerének az alapját is adja - igaz, ezt utólag jelentősen módosította a Samsung.

Hirdetés

A Rohan kódnévre hallgató okosóra egészségügyi és testmozgásra vonatkozó adatok mérésére (így például pulzusmérésre és lépésszámlálásra) is alkalmas lesz, ami alapkövetelménynek számít ebben a szegmensben.

Az biztos, hogy a Rohan nem a Google által felvásárolt Fitbit égisze alatt jelenne meg, illetve drágább is lenne annak termékeiből, amiből következik, hogy inkább a prémium okosórák (főleg az Apple Watch) konkurense lenne.

Ebből a szempontból viszont elég rosszul hangzik a beszámoló azon állítása, hogy "jelen formájában" az óra "naponta töltésre szorul", ami ráadásul elég sok időt is vesz igénybe. Abban szintén a csúcskategóriás versenytársakat követné a Google, hogy egyedi szíjakat készítene az órájához, ami jövedelmező kiegészítő eladásoknak készíti elő a terepet.

A beszámoló azzal zárul, hogy az okosóra 2022 tavaszán kerülhet piacra, de csak akkor, ha az utolsó tesztkör sikerrel zárul a Google-ön belül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.