Hirdetés

Ami most jön a Facebookra, úgy hiányzott, mint egy falat kenyér



|

Sok mindent várnak a felhasználók a facebooktól a diszlájk gombtól a virtuális valóságig, ehhez képest a most tesztelt újítástól biztosan sokaknak jojózni kezd a szeme.

Hirdetés

Azt egy ideje már szokjuk, hogy a Facebookon a szöveges bejegyzések is kaptak egy erős ráncfelvarrást a színes, illetve mintás hátterek formájában. Ezzel ugyebár elérhetjük, hogy egy pár mondatos szösszenet is kiemelkedjen az idővonal többi tartalma közül - legalábbis a Facebook szerint, mert a tapasztalat inkább azt mutatja, hogy boldog-boldogtalan elkezdte használni ezt a funkciót, és pár bejegyzés kiemelése helyett az egész oldal úgy néz ki, mint valami elfuserált karácsonyfa. No kérem, van lejjebb is.

Hirdetés

A Twitterre nemrég kikerült képernyőfotó ugyanis megerősíti, hogy a közösségi oldal által tesztelt legújabb funkció a kommentekben is lehetővé teszi a szövegek színes, színátmenetes háttérrel felturbózott megjelenítését. Mutatjuk, milyen a most próbálgatott verzió:

Csodaszép, ugye? Nagyjából ilyesmi maradhat egy hasmenéses csillámpóni után... de komolyra fordítva, ez sokak szerint tényleg azt fogja erősíteni, amit a bevezetőben leírtunk. Tehát az odáig rendben van, hogy a Facebook felismerte, miszerint a képekkel, videókkal ellátott bejegyzések mellett kevésbé feltűnőek az egyszerű szöveges postok, épp ezért kitalálta, hogy ezeket is ki lehessen emelni a hátterekkel.

A jelenlegi állapot viszont inkább kezd olyanná válni, hogy egy csomó szöveges bejegyzés mögött ott díszeleg valamilyen csiricsáré háttér. Azok pedig, akik tényleg "csak" közölni szeretnének valamit mindenféle kép, videó vagy egyéb kiemelés nélkül, mostantól teljesen jelentéktelenné és észrevehetetlenné szürkülnek. És pontosan így lehet ez a hozzászólásoknál is.

Azt mindenesetre még nem tudni, mennyire komoly ez az elképzelés, és ha már végső fázisában tart a tesztelés, mikor kapjuk meg véglegesen ezt a funkciót. De rákészülni azért már lehet.

Ha már Facebook, és fura újítás: nemrég megkérdeztük, kit mi idegesít legjobban Facebookon. ha még nem szavaztál, nosza. Ha pedig már igen, nézd meg, mi lett az eredmény!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.