Hirdetés

Már megvásárolt filmeket vett el a felhasználóktól a Sony



|

A Sony húzása bizonyítja, hogy hosszabb távon nem csak a DVD-n tárolt filmjeink jövőjéért kell aggódnunk.

Hirdetés

A tapasztalat azt mutatja, hogy a kilencvenes és kétezres években szorgosan lementett CD- és DVD-lemezeink sajnos nem garantálják az örökkévalóságot, a korongok meglepően gyors amortizálódásával ugyanis a rajtuk tárolt adatok is odavesznek.

Néhány éve pedig a Microsoft bizonyította, hogy a digitális vásárlásainkkal sem dőlhetünk hátra, amikor megszüntette a könyvek árusítását a Microsoft Store-ban, egy tollvonással törölve a felhasználók gyűjteményéből a megvásárolt digitális köteteket. Ezúttal a Sony adott leckét.

Elsőként a német 4K Filme számolt be róla, hogy a japán cég augusztus 31-ével száznál is több StudioCanal, valamint  Lionsgate filmet és sorozatot vesz el az ausztriai és németországi felhasználóitól, akik pechjükre a PlayStation Store-ban vásárolták meg azokat. A listán olyan címeket találni, mint az Apokalipszis most,  az Amerikai istenek vagy az Éhezők viadala.

Hirdetés

A Sony digitális boltja korábban nemcsak játékokat, de filmeket és TV-sorozatokat is árult, tavaly augusztusban viszont megszűnt ez a lehetőség. A cég akkor azt ígérte, hogy ez nem érinti a már megvásárolt tartalmakat, ám a jelek szerint nem sokat ért az adott szó. Az érintett felhasználóknak küldött tájékoztatóban "változó licencmegállapodásokra" hivatkozik a vállalat, az eljárást pedig különösen problémássá teszi, hogy a könyveket törlő Microsofttal ellentétben a Sony semmiféle kártérítést nem ad a felhasználóknak.

Egyelőre nem tudni arról, hogy a tartalmak törlése más országok felhasználóit is érintené, de az eset ismét rávilágít arra, hogy az online könyvtáraink megmaradása csakis a szolgáltatók üzleti sikereitől és jóindulatától függ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.