Hirdetés

Már Mick Jagger táncát is ügyesen utánozza a Boston Dynamics robotkutyája



|

Ha a The Rolling Stones egyszer visszavonul, Spot készséggel vállalhatná a turnékat.

Hirdetés

Aligha van ismertebb robot a Boston Dynamics Spot nevű mesterséges négylábújánál, amely először 2015-ben mutatkozott be, akkor még prototípusként. A robotkutya azóta rendszeresen szerepel különféle videókban, nemrég például a Hyundai gyárában láttuk járőrözni, 2020-at pedig a Do You Love Me-re táncolva búcsúztatta két "kollégájával".

Spot most egy újabb táncos produkcióval örvendeztette meg a világot, ezúttal Mick Jaggert és a The Rolling Stonest imitálva az 1981-es Spot Me Up klipjéből.

Hirdetés

A videó apropója, hogy 40 éve jelent meg a legendás együttes Tattoo You című albuma, amelyet a Rolling Stone magazin korábban a nyolcvanas évek 34. legjobb lemezének választott. A korong legsikeresebb dala a Start Me Up lett, így nem is volt kérdés, hogy Spotnak és ikertestvéreinek ezt kell előadniuk.

Persze Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood hármasa nyilván ügyesebben ropja, de azért meg kell hagyni, hogy továbbra is lenyűgöző a sárga robotkutyák rugalmassága. A produkció kedvéért Spot fejét egyébként egy speciális kar helyettesíti, amit kifejezetten emberközpontú környezetben történő munkavégzéshez tervezett a Boston Dynamics.

Aki a videó láttán saját robotzenekarról álmodozik, az ellátogathat a gyártó webshopjára, ahol darabonként 74 500 dolláros (23, 2 millió forint) induló áron  rendelheti meg a formáció tagjait, 6-8 hetes szállítással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.