Hirdetés

Már mobilon is időutazhatsz a Google Mapsszel, így tudod kipróbálni



|

A Google Maps születésnapja alkalmából igazi csemegét kapott a telefonos alkalmazás.

Hirdetés

Idén februárban volt 17 éve, hogy a Google útjára indította a világ kedvenc térképszolgáltatását, a Google Mapset, amely két esztendővel később, napra pontosan 15 éve kapta meg a népszerű Utcakép funkciót. A keresőóriás autói és kerékpáros segítői azóta 100+ országban több mint 220 milliárd fotót készítettek, így már a bolygó szinte minden településén tehetünk egy virtuális sétát.

A jeles nap alkalmából a Google bejelentette, hogy mobilokon is elérhetővé teszi az asztali Google Maps egyik legjobb funkcióját, a váltást az aktuális és a korábbi felvételek között, a zsebünkbe csempészve az időutazás lehetőségét.

Hirdetés

Az iOS-en és Androidon egyaránt használható funkciót szerencsére nem bonyolult előcsalogatni, a múltba való kiruccanáshoz a következő lépéseket kell követnünk:

  • Indítsd el a Google Maps alkalmazást
  • Bökj a megtekinteni kívánt helyre
  • A képernyő bal oldalán válaszd ki az Utcakép miniatűrjét
  • A felugró utcanézetben érintsd meg a képernyő egy pontját
  • Nyomj az alsó fehér sávban megjelenő "Korábbi dátumok megtekintése" feliratra
  • Szemezgess az archív felvételek között

A funkció természetesen csak azokon a helyeken működik, ahol az évek során több felvétel is készült. A cikk írásához iOS-en teszteltük a folyamatot, a lépések így valamelyest eltérhetnek Androidon, de a lényeg ugyanaz, vagyis az Utcakép üzemmódba kell navigálni, és ott válogatni az elérhető korábbi dátumok között.

A Google emellett egy vadonatúj kamerarendszert is bejelentett, a Wall-E-re hajazó ábrázatú szerkezet kevesebb mint 6 kg-ot nyom, így könnyen hordozható és rögzíthető. Az eszközt jövőre kezdik használni, s a várakozások szerint jóval hatékonyabbá teszi majd az utcaképek rögzítését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.