Hirdetés

Már most kiszivároghatott az iPhone 15 Pro dizájnja



|

A készülék tokja alapján készült renderek árulkodnak a következő generációs prémium iPhone-ról.

Hirdetés

Még mindig csak az év elején járunk, de az elmúlt hónapokban már számos pletyka gyűlt össze a vélhetően ősszel leleplezésre kerülő iPhone 15-szériáról, melynek kapcsán egy ideig azt csiripelték a madarak, hogy egy Ultra nevű variánssal váltja fel a jelenlegi csúcsmodell Pro Maxet, ám egy friss jelentés szerint akár mindkettő a repertoár részét képezheti.

Ha végül tényleg így alakul, akkor a kínálat harmadik legdrágább tagja a 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro lesz, melynek dizájnjáról most néhány előzetes render árulkodik.

Hirdetés

A képek a 9to5Mactől származnak, akik egy kínai tokgyártótól megszerzett CAD-fájlok alapján készíttették el őket egy 3D művész segítségével. Habár első pillantásra az iPhone 15 Pro szinte teljesen megegyezik az iPhone 14 Próval, jobban megnézve számos érdekességet tárnak fel a renderek, amelyek alapján az Apple több ponton is módosítani fogja a jól ismert dizájnt.

A legszembetűnőbb a Lightninget felváltó USB-C töltőcsatlakozó, amit az Európai Unió szigorodó szabályozása miatt kénytelenek beépíteni a cupertinóiak. Emellett kiszúrható, hogy a készülék fém keretének sarkai is lekerekítettebbek a jelenleginél, a kijelző körüli káva pedig valamivel vékonyabbra lett szabva, így a telefon úgy lesz kisebb, hogy közben megtartja a 6,1 hüvelykes OLED-panelt.

A 9to5Mac emellett azt írja, hogy maga a kijelző is egy enyhe lekerekítéssel simul majd bele a keretbe, tehát összességében egy elegánsabb, kevésbé határozott vonalakkal dolgozó dizájnnal készülhetnek a cupertinóiak. Az összképbe csak a valamivel vastagabbnak tűnő hátlapi kameralencsék rondítanak bele, ami cserébe akár a szenzorméret növelésére is utalhat.

Végezetül renderek alátámasztani látszanak az őszi pletykát, mely szerint az Apple az iPhone SE rezgőmotorral szimulált Home-gombjához hasonló kapacitív felülettel fogja felváltani a fizikai hangerőgombokat, így az iPhone 15 Prón már hiába keressük ezeket. A sokak által kedvelt némító kapcsoló ugyanakkor megmarad, de valamivel kisebb lesz a jelenleginél.

Habár a kicsempészett CAD-fájlok általában egész pontos képet szoktak festeni az almás cég terveiről, mivel még csak februárban járunk, mi az ilyenkor szokásosnál is nagyobb adag kétellyel kezeljük a látottakat. A jövőre vonatkozóan viszont megjegyezzük ezt a korai szivárgást, mert érdekes lesz látni, hogy mennyire bizonyul pontosnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.