Hirdetés

Már nem csak a Google, az Apple kamerái is Magyarországot pásztázzák éppen



|

Autós és gyalogos kamerák aktualizálják az almás térkép hazai helyszíneit.

Hirdetés

Néhány hete nálunk is olvashattatok róla, hogy április 23-tól kezdve ismét Magyarországot járják a Google Maps kamerái, amelyek a Street View, vagyis az Utcanézet szolgáltatáshoz készítenek új felvételeket. Azóta viszont kiderült, hogy nemcsak a keresőóriás vonult ki a piros-fehér-zöld terepre, hanem a rivális Apple is, akik a Térképek alkalmazás aktualizálásán dolgoznak.

Ebben ugyanis egy ideje már szintén elérhető egy Street View-szerű, 3D-s sétákat kínáló üzemmód  Körbenézés néven, melynek legfrissebb hazai képei 2023-ban készültek, az újabb fotózás viszont frissíteni fogja a repertoárt.

Ahogy arra HWSW felhívta a figyelmet, az elmúlt napokban többen is lencsevégre kapták az Apple német rendszámmal furikázó Subaru Imprezáit, ahogy azok egy óriási, 360 fokos kamerával a magyar utakat fényképezik.

Hirdetés

A fotózás tényét az almás cég támogatási oldala is megerősíti, melynek leírása alapján április 15. és július 5. között zajlik az akció, Magyarország egész területén.

Az Apple hivatalos leírása elárulja, hogy az autós fotózáson túl csak gyalogosan megközelíthető helyekről, például Budapest egyes sétálóutcáiról is felvételek készülnek, melyekhez egy hátizsákos rendszert használ a cég, illetve az adatgyűjtés során iPadeket és iPhone-okat és más készülékeket is bevetnek.

A magánélet védelme miatt aggódóknak jó hír, hogy a Google-höz hasonlóan a cupertinóiak is automatikusan kitakarják az arcokat és a rendszámtáblákat, ha viszont ezzel kapcsolatban hibát észlelnénk, vagy csak kérdésünk lenne a folyamatról, ezen az e-mail címen keresztül közvetlen segítséget kaphatunk.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.