Hirdetés

Már nem csak a telefont, de a Messengert is lezárhatod



|

Senki nem lehet eléggé óvatos - épp ezért a Facebook okos új funkciót épített a Messenger üzenetküldőbe.

Hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy a mobilok kijelzőjét különféle módszerekkel le lehet zárni, így illetéktelenek nem nézhetnek bele annak tartalmába és nem is piszkálhatnak hozzá semmihez. De ettől még akadhat olyan helyzet, hogy valaki ezt az első számú védelmet kijátssza (vagy mi magunk vagyunk óvatlanok), ilyenkor az appok dolga a második védelmi vonal felhúzása.

Hirdetés

A Facebook most egy ilyennel bővíti a Messenger üzenetküldőt. Az App Lock nagyon egyszerűen működik, az egész appot lezárhatjuk úgy, hogy megnyitását csak valamilyen biometrikus azonosítás, tehát arcfelismerés vagy az ujjlenyomatunk alapján engedélyezi. Enélkül hiába pöcögteti bárki az ikont, nem jár sikerrel, még akkor sem, ha maga a mobil valamiért nincs lezárva.

Egyelőre az iPhone-okon és iPad tableteken érhető el az új funkció a Face ID és a Touch ID rendszerrel összedrótozva, de hamarosan Androidra is megérkezik az ottani biometrikus módszerekre optimalizálva. Az Apple eszközein a Messenger app bal felső részén koppintsunk a profilképünkre, majd az adatvédelmi beállítások szakaszban találjuk a zárolást bekapcsoló sort.

Van még egy apró, de hasznos újdonság a Messengerben: ha ismeretlenek küldenek valamilyen fotót, az első körben elhomályosítva látszik, így senkit nem érhet valami kellemetlen meglepetés, miszerint olyan fényképet láthat az alkalmazásba lépve, amit nem szeretne.

Érkezik még hasonló biztonsági frissítés a Messengerre, a Facebook ugyanis egy komolyabb beállítási módszert fejleszt arra, hogy jó előre megszabhassuk, kiktől fogadunk üzeneteket vagy épp hívást. Arról még nincs információ, hogy ez az újdonság mikor kerül bele az alkalmazásba, jelenleg zárt tesztelése folyik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.