Hirdetés

Már nem lehet letölteni a Windows 11-et és 10-et sem Oroszországban



|

A vállalat újabb lépést tett az országból való teljes kivonulás felé.

Hirdetés

Továbbra is zajlik az Ukrajna és Oroszország közti háború, aminek többek között egyik következménye, hogy utóbbival egyre több nemzetközi és globális vállalat szakítja meg a gazdasági kapcsolatokat. A technológiai piacon az egyik ilyen a Microsoft is, amely az Apple, a Dell és a Nokia mellett már teljesen leállította a termékeik és szolgáltatásaik értékesítését az országban.

A kivonulás következő lépése a jelek szerint, hogy már sem a Windows 10, sem pedig a Windows 11 operációs rendszereket és frissítéseiket sem lehet letölteni orosz területeken.

Hirdetés

A beszámolók alapján az ISO-k letöltése minden esetben Error 404 üzenettel fogadja a felhasználókat, az egyetlen elérhető eszköz a Windows 11 Media Creation Tool, ami ugyan letölthető, de a "0x80072F8F-0x20000" hibaüzenetet eredményezi. A tiltás megkerülésére jelenleg van egy mód, ugyanis VPN-t használva továbbra is letölthetőek a fájlok, illetve még az sem biztos, hogy a Microsoft részéről ez tudatos döntés volt, vagy átmeneti hibáról van szó.

Az elmúlt időszakban a háború eredményeképp egyre magasabb az Oroszországot érő kibertámadások száma, illetve a VPN-felhasználók száma is sokszorosára nőtt a háború kezdete óta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.