Hirdetés

Már nem tiltott a Telegram Oroszországban



|

A koronavírusjárvány idején fontos kommunikációs csatorna lett a Telegram, ezért Oroszország már nem tiltja a használatát.

Hirdetés

Oroszország többé nem próbálja meg blokkolni a Telegram üzenetküldőt, mindezt azután, hogy a kormány emberei beismerték: a koronavírusjárvány idején fontos kommunikációs csatornának bizonyult, és sokat segített a kritikus információk megosztásában. Pavel Durov, a Telegram ügyvezetője esküt tett, hogy segíti a terrorizmus és a szélsőségesség elleni harcot, ezért ment bele a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a tiltás feloldásába. 

Hirdetés

Durov ebben a hónapban már megszellőztette, hogy vannak olyan rendszereik, amelyek segítenek meggátolni a terrorcselekedeteket, és, hogy már ezernyi szélsőséges tartalom és eszme terjedését segítettek megállítani, anélkül, hogy a magánszférát feláldozták volna. A Telegram évek óta próbálja kiiktatni az ISIS terrorszervezetet a kommunikációs rendszeréből. 

Az oroszok 2018. áprilisában kezdték el blokkolni a Telegramot, amiért nem adtak feloldókulcsokat minden üzenethez. Durov pedig sokáig azt mondta, hogy a követelés megszegi az állampolgárok alkotmányos jogait. A Telegram számos módszerrel kerülte meg a blokkolást, az oroszok tovább használták, még a politikusok is. A mostani békülés után viszont már a koronavírusról is a Telegramon kommunikál az orosz kormány. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.