Hirdetés

Már PayPalen is küldhetünk pénzt Ukrajnába



|

A fizetési platform a tranzakciós díjak elengedésével segíti a háború sújtotta országot.

Hirdetés

Negyedik hete tart az orosz-ukrán háború, s habár viszonylag korán elkezdődtek a felek közti tárgyalások, egyelőre nem látni a konfliktus végét. Ukrajna lerohanása óta azt láthattunk, hogy a tech cégek igazodtak az Oroszországra kivetett gazdasági szankciókhoz, és vagy teljesen beszüntették az ottani tevékenységüket, vagy korlátozásokat jelentettek be.

A másik oldalról viszont Ukrajna minden segítséget megkap, így a Facebook például a fiókadatok elrejtésével védi a lakosságot, a Google és az Apple pedig a térképeikről tüntették el az élő forgalmi adatokat. Most pedig a PayPal is csatlakozott, és fontos változtatásokat jelentett be az ukrajnai működésében.

Hirdetés

A leglényegesebb, hogy lehetővé tették a P2P pénzküldést Ukrajnába, megkönnyítve a háború sújtotta helyiek támogatását.

"Az ukrajnai válság elmélyülésével egyre nagyobb szükség van arra, hogy a segítsük a térségben élőket a létfontosságú humanitárius pénzeszközökhöz való hozzáférésben. A PayPal ezért bővíti az Ukrajnában elérhető szolgáltatásait, hogy lehetővé tegye az ügyfelei számára a gyors és biztonságos pénzküldést a barátaiknak, családtagjaiknak és szeretteiknek."

- írja a lépésről a cég közleménye. Ez azért hírértékű, mert az ukrajnai felhasználóknak eddig csak a külföldre történő transzfereket engedélyezte a PayPal, a határon túli utalások fogadását nem.

Június 30-ig elengedik az 5%-os nemzetközi tranzakciós díjat is, így most például Kárpátaljára is díjmentesen tudunk pénzt küldeni, amennyiben PayPal-számlák között zajlik az utalás. Sőt, a PayPal azoknál sem számol fel tranzakciós díjat, akik már külföldön tartózkodnak: ehhez csak ukrán fiók szükséges, ami bárhonnan regisztrálható. Végezetül az ukrán felhasználók már a bankszámlájukra is küldhetnek pénzt a PayPal-pénztárcájukról, ha MasterCard vagy Visa kártyákat használnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.