Hirdetés

Már PC-n is futtathatsz Android Oreót



|

Megérkezett az Android-x86 8.1_rc1, amelynek hála már PC-n is futtatható az Android Oreo rendszer.

Hirdetés

Az Android-x86 egy nyílt forráskódú kezdeményezés, amelynek keretében a Google Android operációs rendszerét asztali gépen és laptopon is futtathatóvá teszik. A projekt mögött álló csapat kiadta az első olyan Android-x86-ot, amely már az Android Oreóra épít. 

Hirdetés

Konkrétan az Android-x86 8.1_rc1 lett elérhető, 32 és 64 bites kiadásokban. Mivel ez az első Oreo-alapú kiadás, értelemszerűen van támogatás a frissített értesítésekhez, a háttérben futó korlátozásokhoz, az okos szövegkijelöléshez és a többi új funkcióhoz is. 

Az Intel, AMD és NVIDIA grafikával dolgozó gépeknél adott az OpenGL ES 3.x hardveres gyorsítás is, az UEFI secure boot támogatása, a szövegalapú GUI telepítő, illetve a GRUB-EFI-támogatás. 

Támogatott továbbá a multitouch-os bevitel, a WiFi, a Bluetooth, az audio és más hardverek is. Van egy opcionális Taskbar launcher, amivel asztalibb külsőt kölcsönözhetünk a rendszernek. A freeform ablakmód is támogatott, vagyis nem kell mindent teljes ablakban futtatnunk. Hibák azért vannak, a 32 bites verzióban egyelőre a Google Play Szolgáltatások is hajlamos összeomlani. Remélhetőleg a stabil változatban minden megoldódik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.