Hirdetés

Már posztjaink és jegyzeteink is kimenthetők a Facebookról



|

A közösségi oldal legújabb funkciójával Google Dokumentumokba és WordPressre is exportálhatjuk személyes tartalmainkat.

Hirdetés

Facebook történetében egymást érik az adatszivárgások, legutóbb például félmilliárd felhasználóról kerültek ki személyes információk az internetre. Zuckerbergék persze igyekeznek menteni a menthetőt, és időnként bedobni valamilyen funkciót, ami az átláthatóság és a biztonság látszatát kelti.

Ezért is tették néhány éve elérhetővé a felhasználókról tárolt adatokat, egy ideje pedig már a fényképek és videók exportjára is van lehetőség olyan külsős szolgáltatásokba, mint a Google Photos, a Dropbox, vagy a Blackblaze. Nemrég viszont tovább bővült a repertoár, Facebook hivatalos blogján ugyanis bejelentették, hogy immáron posztjainkat és jegyzeteinket is átmenthetjük máshova.

Hirdetés

A tartalmakat a Google Dokumentumokba, a WordPressre, valamint a Bloggerre exportálhatjuk. A Facebook ígérete szerint a folyamat titkosított csatornán keresztül zajlik, s csak a jelszavunk ismételt megadásával indítható el, tehát senki sem tudja kényelmesen, egyben ellopni a posztjainkat, ha valahol bejelentkezve maradtunk.

Az exportálás megkezdéséhez a Facebook Beállításaiban az Adatvédelem > Facebook-adataid almenübe kell navigálnunk, ahol Az adataid másolatának átvitele pontra kattintva választhatjuk ki, hogy pontosan mit és hova szeretnénk átmenteni. A tesztelés során mi egyelőre nem leltük a Blogger nyomát a legördülő menüben, de a Google Dokumentumok és a WordPress valóban kiválasztható.

Az új funkciót bejelentő posztban a Facebook arról is ír, hogy a jövőben szeretnék tovább bővíteni az exportálható adatok és a célpartnerek sorát, ám szerintük ehhez részletesebb adatkezelési szabályozás szükséges, melynek megalkotásért a törvényhozókat sürgetik.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.