Hirdetés

Már programozni is tud a Google a mesterséges intelligenciája, a Bard



|

Nagy segítség lehet majd a fejlesztők számára.

Hirdetés

A ChatGPT legnagyobb riválisa kétségtelenül a Google által fejlesztett mesterséges intelligencia-alapú chatbot, a Bard, aminek nem indult éppenséggel túlzottan fényesen a karrierje, hiszen nagyot hibázott a hivatalos bemutatóján

Márciusban aztán limitáltan ugyan, de egyes országokban elérhetővé vált a nagyközönség számára is a Bard (hazánk nincs a szerencsés országok között), amit értelemszerűen folyamatosan fejlesztenek. Most egy elég izgalmas új funkciót kap, megtanították ugyanis kódolni.

Hirdetés

Gyakorlatilag tehát a Bard már szoftverfejlesztésre is képes, többek között a C++, a Go, a Java, a JavaScript, a Python és a TypeScript nyelveken - sőt képes fordítani is az egyes programnyelvek között. Összesen több mint 20 programozási nyelven indult el az új funkció. A kész kódokat aztán a Bard is megpróbálhatja átnézni és kijavítani, de természetesen a felhasználók is átfuthatják maguk az egyes sorokat.

Nyilván nagyon messze vagyunk még attól, hogy a Bard vagy más chatbot teljesen le tudjon váltani egy hivatásos programozót, de nagy segítség lehet azért így is a rendszer a szakemberek munkája során, könnyen felgyorsíthatja az egyes munkafolyamatokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.