Hirdetés

Már szinte biztos, hogy nem készül 5G-s, fizikai billentyűzetes BlackBerry



|

Hiába állít mást a licenc birtokosa, egy friss jelentés szerint felesleges a készülék rajtjára számítani.

Hirdetés

Meg tudjuk érteni, ha a laikus szemlélők számára kissé átláthatatlannak tűnik a BlackBerry telefonok körüli kavarás, de valójában egész egyszerű a történet. A BB-mobilok eredeti gyártója, a BlackBerry Ltd. (az egykori Research in Motion, azaz RIM) évekkel ezelőtt kiszállt a mobilos bizniszből, a márkanév licencét viszont továbbadta a kínai TCL-nek, akik egy ideig még próbálkoztak a brand feltámasztásával.

Az ő kudarcuk után az új partner egy texasi startup, az OnWardMobility lett, amely 2019 óta lebegteti, hogy 5G-s chippel és a jól ismert fizikai QWERTY-billentyűzettel támasztja fel a legendás márkát. A cég legutóbb január elején adott életjelet magáról, amikor is megerősítette a készülék érkezését, és a továbbiakban rendszeres tájékoztatást ígért a témában.

Hirdetés

Az OnWardMobility viszont azóta is hallgat, egy friss jelentés szerint pedig azért, mert már nem lesz semmi a projektből. A tipp forrása a BB-hírekre szakosodott CrackBerry blog, melynek szerzője, Kevin Michaluk szerint a BlackBerry megvonhatta a támogatást a texasiaktól. Michaluk ezt arra alapozza, hogy a vállalat nemrég egy szabadalmi trollnak passzolta le a mobilos védjegyeit, ami egyértelmű jele a telefonos piactól való végső eltávolodásnak.

A blogger felkereste az OnWardMobilityt, ám a cég csak azzal a feltétellel nyilatkozott volna, ha aláír egy titoktartási szerződést, ami nagyon rossz jel, hiszen néhány hete még rendszeres tájékoztatást ígértek. Mindezek fényében pedig tényleg nagy az esélye, hogy soha többé nem látunk már új BlackBerryt.

Ti mit gondoltok? Kár érte?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.